vrijdag 14 oktober 2011

Ik zei het al; "Gezonde chocolade voor iedereen". Lees maar..

Xoçai & Wat de wetenschap laat zien



Immuun functie
In laboratioriumonderzoek lijkt een hoge dosis van cacao de werking van specifieke immuuncellen te verbeteren.
Bovendien treden anti microbiale effecten op.

 Huid
De Polyphenolen in cacao beschermen de huid tegen UV straling.
Bovendien veronderstelt men dat deze polyphenolen ook onstekingsreacties in de huis minimaliseren. 


Gezondheid van het oog
De eigenschappen van de anti oxidanten in cacao beschermen de gevoelige weefsels van het oog en de zenuw. 



Hersenfunctie
De anti oxidanten in cacao beschermen hersencellen, -vaten en -vezels.
De positieve invloed op de bloedstroom naar de hersenen verbeteren de mentale en cognitieve werking.



Stemming
Chocola stimuleert de bloedstroom naar de hersenen en heeft daarmee een positieve invloed op de mentale en de cognitieve functies.
Bovendien hebben verschillende chemische (natuurlijke) stoffen in cacao een positieve werking op onze stemmingen en temperen ze emotionele reacties.


Gewichtscontrole
Cacao heeft waarschijnlijk een invloed op de genen die gewichtstoename controleren.
Cacao heeft daarnaast ook een positieve invloed op het hongergevoel en stimuleert een evenwichtige suikerspiegel en vermindert de trek.




Gezonde controle bloedsuiker
Een groeiend aantal studies wijzen uit dat donkere chocola een positief effect hebben op het bloedsuikerniveau.

Sport/Athletische prestaties
Cacao kan helpen bij het herstel van spierschade, het op peil brengen van de energie metabolisme and de cardiovasculaire en long functie verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten